#InfoShowLIVE a #MEEnet csatornán


A járványhelyzet miatt az INFOSHOW országjáró programjának 10. évadja ismét az online térbe kényszerült, de hála a résztvevő cégeknek és nem utolsósorban a rendezvény látogatóinak egy sikeres rendezvényen vagyunk túl.

Május 11-12-13. között, mindhárom nap 3-4 órára a biztonságos villanyszerelés vette birtokba a #MEEnet csatornát Microsoft Teams felületén, itt jött létre az élő, interaktív fórum.

A résztvevő cégek köre - DEHN, OBO, C+D, HENSEL, WAGO, BEG, MAXICONT, FINDER - kiegészült a SCHNEIDER és a SONEPAR cégekkel. Nagy örömünkre elfogadta meghívásunkat az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt vezérigazgatója, Nagy Géza vezérigazgató úr, aki a megnyitó megtartását vállalta.

A statisztika nagyon imponáló. Az első napon 288 fő csatlakozott. Majd a második napon 282 fő, míg harmadik napon 242 fő volt. Ez a MEE online rendezvényei közül is kiemelkedő számokat jelent.

A résztvevőktől érkezett visszajelzések is azt tanúsítják, hogy sikerült olyan témákat feldolgozni, ami valóban közérdeklődésre tartottak számot. Az előadások videó anyaga a MEE Youtube csatornáján bármikor visszanézhető.

Reméljük, hogy az INFOSHOW 11. évadát már a korábban megszokott módon és körülmények között tudjuk megrendezni. Látva az online megjelenés sikerét igyekszünk megoldani valamilyen formában ennek a lehetőségnek az integrálását az INFOSHOW programba.

Személyesen szeretném megköszönni a részvevő előadók kiváló munkáját, a technikai hátteret biztosító kollégák lelkes segítségét és profizmusát és nem utolsósorban a nagyszámú látogató aktív közreműködést a rendezvény sikerében.

Szlágyi István,
MEE, ötletgazdaNagy érdeklődés mellett lezajlott az első Online InfoShow rendezvény


Már kilenc éve szervezi meg évadról évadra az EMOSZ és a MEE az InfoShow országjáró szakmai roadshow-t. A 2019–2020-as idény utolsó állomása azonban a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet miatt őszre elhalasztásra került, de a sajnos a lehetőség még akkor is bizonytalan.. Ezért a szervezők úgy döntöttek, hogy a rendezvény történetében először a virtuális térbe helyezik azt, és az interneten keresztül valósítják meg.

Nem kevés munka árán, és a március 24-i sikeres online EMOSZ XXIII. Villanyszerelő Konferencia tapasztalataira építve, nagy érdeklődés mellett május 5-én lezajlott az első Online InfoShow rendezvény. A szakmai eseményt folyamatosan követő résztvevők száma 160-260 fő között mozgott, miközben sorra követték egymást a színvonalas előadások, „Workshop” videofilmekkel fűszerezve.

Az előadások sorában szó esett – többek között – a Tűzvédelmi Műszaki Irányelvek változásairól, az alapozásföldelők tervezéséről, kivitelezéséről és felülvizsgálatáról, kábelösszekötő dobozokról, kapcsoló és vezérlő berendezésekről, burkolatokról, a kisfeszültségű csatlakozóelemek szabvány szerinti vizsgálatáról, családi és társasházak túlfeszültség-védelméről, a villamos járművek töltőinek felülvizsgálatáról, energia- és költséghatékony világítástechnikai megoldásokról, a DALI LINK alkalmazásáról. A programot színesebbé tevő kisfilmeken pedig korszerű termékeket, technológiákat, megoldásokat, valamint cégbemutatókat, cégtörténeteket is láthattak a résztvevők. A folyamatosan működő chatfalon pedig interaktívan bárki hozzászólhatott a látottakhoz, megoszthatta gondolatait, ill. kérdéseket is feltehetett, hiszen az előadók a szakmai nap teljes ideje alatt rendelkezésre álltak.

Mindenkinek – a megvalósítóknak, a szervezőknek, az előadóknak, a támogatóknak, a sok-sok aktív résztvevőnek – köszönet jár a színes programért, a remek online szakmai napért. Ez ismét egy olyan igazi közösségi élmény volt, amely megmutatta, hogy a szakma össze tud fogni a nehéz időkben.

Azok számára, akik esetleg lemaradtak az első Online InfoShow eseményeiről, jó hír, hogy a nap történései megtekinthetők. Az előadásokat, videókat azok is visszanézhetik, akik élőben követték az eseményeket, mert sok értékes információt,  érdekességet tartalmaznak.

A remények szerint a következő InfoShow már a régi, megszokott rendben, élőben zajlik majd, a résztvevők, az előadók, a cégek képviselői személyesen is találkozhatnak, a kiállítás is megtekinthető lesz, és a Workshop is a gyakorlatban fog működni. Ennek ellenére az online rendezvény sikerén felbuzdulva a szervezők terveik szerint a jövőben helyet adnak az országjáró szakmai roadshow menetrendjében az online megjelenésnek is.Galéria
MAGYAR ELEKTROTECHNIKAI EGYESÜLET
1075 BUDAPEST, MADÁCH IMRE ÚT 5. 
TEL.: +36 1 312 0662
ANTAL@MEE.HU

SimplePay vásárlói tájékoztató