Főoldal

BIZTONSÁGOS SZERELÉS, OKOS MEGOLDÁSOKKAL

Egy nap, amikor első kézből értesülhet az aktuális szabályozásokról, trendekről

ORSZÁGOS ROADSHOW VILLANYSZERELŐK SZÁMÁRA

A rendezvénysorozat célja, hogy az épületek villamos berendezéseinek biztonságos üzemeltetése érdekében a tervező, kivitelező, üzemeltető és felülvizsgáló szakemberek munkáját naprakész információkkal segítse, egyrészt aktuális szabályozásról, másrészt a legújabb technikai, technológiai megoldásokról, valamint útmutatást adjon a minőségi munkavégzéshez.

 

 

 

INFOSHOW 2023/2024

a 13. évad programja

Az idén októberben indul az INFOSHOW. A napi programban újdonságként jelenik meg a kiemelt témához kapcsolódó pódium beszélgetés, meghívott szakemberekkel és reményeink szerint a hallgatóság aktív részvételével.

Előadásaink és a hozzájuk kapcsolódó workshopok is az energiahatékonyság és a biztonságos szerelés, munkavégzés legújabb előírásit és azok lehetséges megoldásait mutatják be.

A rendezvény regisztráció és díjköteles. A regisztrációt a 6.500 Ft díj megfizetése után véglegesítjük. A résztvevők a díj ellenében a nap folyamán a kávészünetben kávét/aprósüteményt/üdítőt, míg az ebédszünetben ebédet kapnak.

Ebben az évadban a kiemelt  téma a kisfeszültségen végzett feszültség alatti munkavégzés  - KIF FAM - lesz. Ebben a témában előadás és egy pódium beszélgetés is része a programnak, ami a következő:

A KIF FAM hatékony és biztonságos végzésének aktualitásai

  • a FAM új jogszabályi háttere, ebből következő feladatok
  • KIF FAM képzés jelene és jövője, jelenlegi és várható képzési modulok
  • a KIF FAM biztonságának javítása, balesetek tanulságainak bemutatása

 

ELŐADÁS

A független szakemberek és céges előadók a Biztonság – Korszerű, piacvezető megoldásokkal, a villamos energia biztonságos és hatékony alkalmazása, felhasználás bemutatásán túl, az ehhez kapcsolható új technológiák szerinti szerelési megoldásokról szóló előadásokkal segítik a naprakész tudás megszerzését.
A résztvevők a szakmai párbeszéd részeseként első kézből értesülhetnek a legújabb technikai, technológiai megoldásokról és trendekről.

WORKSHOP

Mi bemutatjuk, Ön rögtön kipróbálhatja a szerelési megoldást! Legyen a "Nap szerelője" és vigye haza az ezért járó értékes ajándékot!

A Workshop célja, hogy olyan megoldásokat, technológiákat mutassunk be, amelyek jól kapcsolódnak az INFOSHOW ez évi tematikájához, és ahol a fő cél az eszközökkel való tényleges gyakorlás.
 

KIÁLLÍTÁS

A kiállításon 7 állandó és 4-5 alkalmi kiállító vesz részt, akik a fő témához kapcsolódó termékeiket és megoldásaikat mutatják be. A rendezvény résztvevői számára lehetőség van a kiállítás megtekintésére biztosított időben a kiállítókkal az előadásokban elhangzottakkal kapcsolatban személyes konzultációra és közelebbről megismerni a bemutatott termékeket, megoldásokat.
 

 

A további előadásokban a résztvevők a következő témákról hallhatnak:

  •  az energiahatékony mesterséges világítás kialakításáról, az ehhez alkalmazható vezérlési megoldásokról, megismerhetik az erre vonatkozó szabványelőírásokat,
  • a túlfeszültség-védelem kiállításának lakásokra és irodaépületekre vonatkozó előírásairól, különös tekintettel az alkalmazott készülékek helyes kiválasztásáról, gyakorlati példákon keresztül
  • a robbanásveszélyes -Ex - környezetben alkalmazható kábelösszekötő dobozokra vonatkozó követelményekről és bemutatjuk a zóna2-22 környezetre kifejlesztett , magas IP védettségű, APEX szabályoknak megfelelő, rugalmasan alkalmazható gyártmánycsaládot
  • a szabványossági felülvizsgálatok során végzett hurok impedancia mérés során felmerülő kérdésekről, összehasonlítva más technológiákkal, a mérés helyes elvégzésének bemutatásával
  • a kábelek és vezetékrendszerek tűzvédelmi szempontjairól, különös tekintettel a gyakorlatban kevéssé alkalmazott megoldásokról, a túl áramvédelmen túl alkalmazható szabványos lehetőségekről, gyakorlati példákon keresztül
  • az energiamenedzsment alkalmazásáról, a fenntarthatósági célok elérése érdekében. Az előírások ismertetését követően bemutatjuk a rendszer felépítését, a létesítés lépéseit akár új akár meglévő létesítmények esetén

Az előadások közötti szünetekben az előadó cégek és további kiállítók standjain a bemutatott eszközök, technológiák megismerhetők, kipróbálhatók. A résztvevők a workshop lehetőségét kihasználva a feladatokat elvégezve ,a kérdésekre megtalálhatják a helyes válaszokat. Aki ezeket a nap folyamán megteszi és leadja a megoldást, a nap végén a “Nap szerelője” díj lehetséges díjazottja lehet. Minden kiállító egy résztvevőt választ ki a feladatokat helyesen megoldók közül.

Az InfoShow 2023/2024-es évadát az alábbi 5 helyszínen tervezzük megtartani


 

MOL Aréna Sóstó
8000 Székesfehérvár, Csikvári út 10.
Székesfehérvár
2023. okt. 26.
Ász Rendezvényház
4032 Debrecen, Keszi u 1.
Debrecen
2023. nov. 15.
Lurdy Ház
1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 12-14
Budapest
2024. febr. 7.
Hunguest Hotel Forrás****
6726 Szeged, Szent-Györgyi Albert u. 16-24.
Szeged
2024. márc. 20.
ETO Park Hotel****superior
9027 Győr, Nagysándor József u. 31.
Győr
2024. ápr. 10.

Ha fontos Önnek a legújabb szakmai irányok megismerése, a biztonságos tervezés, szerelés és az energiahatékonyság, regisztráljon az InfoShow rendezvénysorozatunkra.

 MAGYAR ELEKTROTECHNIKAI EGYESÜLET
1075 BUDAPEST, MADÁCH IMRE ÚT 5. 
TEL.: +36 30 490 8804
ANTAL@MEE.HU

SimplePay vásárlói tájékoztató