Workshop


Mi bemutatjuk, Ön rögtön kipróbálhatja a szerelési megoldást!
Legyen a "Nap szerelője" és vigye haza az ezért járó értékes ajándékot!

A Workshop célja, hogy olyan megoldásokat, technológiákat mutassunk be, amelyek jól kapcsolódnak az INFOSHOW ez évi tematikájához, és ahol a fő cél az eszközökkel való tényleges gyakorlás.

A délelőtti előadásokat követően csoportokba osztva, forgószínpadszerűen mindenki mindegyik cég feladatait gyakorolhatja. A gyakorlás során a legjobban szereplő résztvevőt a cégek képviselői választják ki, akik a nap végén a "Nap szerelője" elismerést és egy ajándékcsomagot vihet magával.

A workshop időtartama összesen 2 óra.


A workshop programja:

ELMON Hungária Kft. – B.E.G. Hungary Kft

 • LED újdonságok a gyakorlatban
 • Rendszergazda szabályozás
 • Tervezési gyakorlat: készülék kiválasztása és elhelyezése tervrajzon
 • DALI szabályozású világítás kézi beállítása
 • Világítási kép beállítása DALI LINK alkalmazásban

Hensel Hungária Villamossági Kft

 • Szekrények, dobozok, tokozatok - Hensel

OBO Bettermann Kft

 • A workshop keretein belül az érdeklődők megtanulhatják a gyakorlatban alkalmazni az előadásokon elhangzottakat. Megismerkedhetnek az OBO új túlfeszültség-védelmi eszközeinek felépítésével, működési módjával, alkalmazási példákkal.   

C+D Automatika Kft

 • A délutáni workshop során lehetőség lenne előadónkkal tisztázni az előadás során elhangzottakat és természetesen a gyakorlatban, egy autótöltőn elvégezni a méréseket a legújabb, legkorszerűbb műszerekkel.

WAGO Hungaria Kft.

Szerelés WINSTA-val

Feladatok:

 1. Erőátviteli hálózat kábelezésének elkészítése dugaszolható technológiával.
  A résztvevők megismerik a WINSTA dugaszolható épületinstallációs rendszert, amely segítségével gyorsabban, egyszerűbben és szerszám használata nélkül hozhatnak létre hibamentes villamos hálózatokat épületen belül. A feladat során a résztvevők dugaszoló aljzatok áramköreit alakítják ki kettős szigetelésű, csatlakozóval előszerelt kábelek és előszerelt elosztó elemek segítségével.
 2. Világítási hálózat kábelezésének elkészítése dugaszolható technológiával.
  A feladat során a résztvevők különböző világítási kapcsolásokat (egypólusú, csillárkapcsolás, váltókapcsolás) alakítanak ki kettős szigetelésű, csatlakozóval előszerelt kábelek és előszerelt elosztó elemek segítségével.

DEHN SE + Co KG

A Workshop keretében a betonalap-földelőbe helyezendő villámvédelmi célú mesterséges földelőháló kialakítását gyakoroljuk. Egy mintavasalat belsejében kell kialakítani a szabványoknak megfelelő földelőhálót laposvasból, köracélból, a megfelelő kötőelemek kiválasztásával és földelési fixpont kialakításával.

Finder-Hungary Kft.

 1. Adatátvitel NFC technológiával: A  FINDER Toolbox PLUS applikáció alkalmazásával az alkalmas Finder készülékek (kapcsolóórák, időrelék) működési paramétereinek okostelefonnal történő beállítása, a beállított adatok átvitele a készülékekre NFC technológiával.
 2. Adatátvitel Bluetooth technológiával: A  FINDER Toolbox PLUS applikáció alkalmazásával az alkalmas Finder készülékek (kombinált kapcsoló, YESLY rendszer) működési paramétereinek okostelefonnal történő beállítása, a YESLY rendszer elemeinek vezérlése, a beállított adatok átvitele a készülékekre Bluetooth technológiával.
 3. Különböző alkalmazási feladatokhoz megfelelő relék kiválasztása: Négy előre megfogalmazott kapcsolási feladat közül kell egyet kihúzni és a főkatalógus használatával kell a kapcsolásra alkalmas relét vagy reléket meghatározni.

 

A workshop során a megfelelő szerszámok rendelkezésre fognak állni, pl. nyomatékkulcs, ami a gyári meghúzási nyomaték biztosításához elengedhetetlen.MAGYAR ELEKTROTECHNIKAI EGYESÜLET
1075 BUDAPEST, MADÁCH IMRE ÚT 5. 
TEL.: +36 1 312 0662
ANTAL@MEE.HU