Workshop


Mi bemutatjuk, Ön rögtön kipróbálhatja a szerelési megoldást!
Legyen a "Nap szerelője" és vigye haza az ezért járó értékes ajándékot!

A Workshop célja, hogy olyan megoldásokat, technológiákat mutassunk be, amelyek jól kapcsolódnak az INFOSHOW ez évi tematikájához, és ahol a fő cél az eszközökkel való tényleges gyakorlás.

A délelőtti előadásokat követően csoportokba osztva, forgószínpadszerűen mindenki mindegyik cég feladatait gyakorolhatja. A gyakorlás során a legjobban szereplő résztvevőt a cégek képviselői választják ki, akik a nap végén a "Nap szerelője" elismerést és egy ajándékcsomagot vihet magával.

A workshop időtartama összesen 2 óra.


A workshop programja:

ELMON Hungária Kft. – B.E.G. Hungary Kft

 • DALI LINK bemutató egység programozása mobiltelefonnal
 • PD2 jelenlét érzékelős rendszer összeállitása(szerelés), programozása mobiltelefonnal
 • PD4 DALI TRIO érzékelős rendszer összeállitása(szerelés), programozása mobiltelefonnal

Hensel Hungária Villamossági Kft

Szerelőlapos fogyasztásmérőszekrények szerelése – a Hensel technológia

 • Generációváltás folyik a fogyasztásmérőszekrények kialakításában: a takarómaszkok eltűnnek, megjelennek a szerelőlapok. Ez a változás érinti a fogyasztásmérőszekrények egymással és más szekrénnyel történő összeszerelésének technológiáját is.
  A Hensel több olyan megoldást és segédezközt fejlesztett ki, amelyek egyszerűsíti a szerelést végző szakemberek munkáját. A workshop alkalmat biztosít ezeknek kipróbálására, a fogások megismerésére, begyakorlására.
  E mellett az előző évi három helyszínen megrendezett workshop kapcsán tapasztalt nagy érdeklődésre való tekintettel lehetőséget biztosítunk a Hensel új DK kábelösszekötő dobozainak innovatív szereléstechnológiájának megismerésére az összes helyszínen.

OBO Bettermann Kft

 • Az elszigetelt villámvédelem műszaki megoldásai a tervezők és a kivitelezők számára is sok újdonságot tartalmaznak. A tervezés során nagyobb gondosságot igényel a részletek kidolgozása, a kivitelezés során pedig a megszokottól eltérő anyaghasználatra, műveletekre van szükség. A workshop keretein belül a tervezők és kivitelezők megismerkedhetnek az OBO anyagkiíró szoftverével, amellyel nemcsak precíz anyagkiírások készíthetőek, de – jelenleg egyedülálló módon – a villámvédelemre vonatkozó műszaki leírás készítésének feladatát is képes átvenni a tervezőtől. Bemutatásra kerülnek az elszigetelt villámvédelemben használt speciális anyagok, szerszámok és azok használatának módja is.

C+D Automatika Kft

Változások a felülvizsgálatokban a VMBSZ és az MSZ HD 60364-6:2017 szerint

 • A délelőtti, jogszabályi és szabványváltozásokat ismertető előadás után a workshop alkalmával lesz lehetősége az érdeklődőknek az előadóval megvitatni a felmerült kérdéseiket. A gyakorlati feladat során oktatótáblán lesz lehetőségük a résztvevőknek elvégezni a méréseket a legújabb, legkorszerűbb műszerekkel.

WAGO Hungaria Kft.

Korszerű szereléstechnológiák:

 • Villamos csatlakozások létrehozása különböző típusú (tömör, hajlékony, érvéghüvellyel ellátott) vezetékek esetén, szerszám használata nélkül:
  A résztvevők megismerik a WAGO új, sínre szerelhető sorkapocs családját, amely integrált működtető karral rendelkezik, így bármely típusú vezeték beköthető szerszám használata nélkül.
  A résztvevők megismerik a WAGO új, 6mm2-es vezeték fogadására alkalmas, működtető karral ellátott vezeték összekötőjét, és a hozzá tartozó sínre rögzíthető adaptert.
 • Világítási hálózat kábelezésének elkészítése dugaszolható technológiával:
  A résztvevők megismerik a WINSTA dugaszolható épületinstallációs rendszert, amely segítségével gyorsabban, egyszerűbben és szerszám használata nélkül hozhatnak létre hibamentes villamos hálózatokat épületen belül.

Legrand Zrt.

 • Erősáramú berendezések - A tervezéstől az üzemeltetésig a VMBSZ-nak megfelelően

Dehn+Söhne GmbH.+Co. KG

A résztvevők érdeklődésüknek megfelelően választhatnak az alábbi feladatok végrehajtása közül. A Workshop során a tavalyi évben egyes InfoShow helyszíneken már használt kétoldalas koffereket alkalmazzuk.

 • A Workshop koffer egyik oldala egy erősáramú installációt szimbolizál főelosztóval, alelosztóval és végáramkörökkel. A Workshop keretében a koffer erősáramú oldalát részben előszerelt kivitelben használjuk. A kofferben előre be lesz szerelve a végáramkörökben a megfelelő túlfeszültség-védelem, így ezek szerelésével nem kell az időt tölteni. A Workshop keretében a főleosztóba kell kiválasztani a megfelelő túlfeszültség-védelmi készüléket, ki kell választani a megfelelő vezeték keresztmetszetet és ezután a készüléket a főelosztóba be kell szerelni és be kell kötni. Alkalmazott készülékek: DEHNventil: Iimp=25 kA, DEHNshield: Iimp=12,5 kA, DEHNshield Basic: Iimp=7,5 kA .
 • A délelőtti előadáshoz szorosan kapcsolódva, ezen feladat végrehajtása során gyakorolni lehet a normál, az előtétbiztosítót (CI) és az ACI technológiát tartalmazó 2. típusú túlfeszültség-védelmi készülékek beszerelését. A Workshop koffer erősáramú oldalán az alelosztóba ki kell kiválasztani a megfelelő túlfeszültség-védelmi készüléket, ki kell választani a megfelelő vezeték keresztmetszetet és ezután a készüléket az alelosztóba be kell szerelni és be kell kötni. Alkalmazott készülékek: DEHNguard: In=20 kA, DEHNguard CI: In=20 kA, DEHNguard ACI: In=20 kA.
 • A koffernek van egy másik oldala, ahol egy ipari PLC buszrendszer egyik terepi elosztója és a PLC I/O-kra kötött vezetékei vannak leképezve. A feladat a PLC érkező és elmenő buszvezetékére, valamint az I/O jelvezetékekre kiválasztani a megfelelő védőkészüléket és azokat be is kell kötni.
 • Mind az erősáramú, mind pedig a gyengeáramú jelvezetékek védelmére szolgáló túlfeszültség-védelmi készülékeket a villámvédelmi felülvizsgálat során ellenőrizni kell. A Workshop alkalmával ki lehet próbálni azon gyári műszereket, amelyekkel az erősáramú és gyengeáramú túlfeszültség-védelemi készülékek működőképes állapota műszeres méréssel, roncsolás nélkül ellenőrizhető.

A Workshop asztalon meg lehet ismerkedni a DEHN+SÖHNE HVI szigetelt villámvédelmi termékcsaládjával, és azok szereléséhez szükséges szerszámokkal is. Az egyes HVI kábeltípusokat kézbe lehet fogni, és a szerszámokkal el lehet távolítani a kábelköpenyt a kábelvégek kialakításához.Szakmai felügyelet: MEE és EMOSZ  |  Minden jog fenntartva ©  |  Adatvédelem