Beszámolók a korábbi rendezvényekről

 

Úton a 7. évad

 

 

Zalaegerszeg 

 

 

 

Szeged

 

Ebben az évadban a harmadik állomás Szegeden volt a megszokott helyszínen az IH Rendezvényköpontban. A résztvevők itt is 12 kiállító kiállítását és 9 előadást hallhattak.

Az előadások többségét az érdeklődők látványos videófilmek tették  élvezetesebbé és  segítették a téma megértését. A nap folyamán elhangzottakhoz kapcsolódó szakmai totó kitöltéséhez a szünetekben sokan élénk konzultációt folytattak a kiállítókkal.

A záróelőadás ezúttal is a felemrült kérdések megválaszolásával illetve néhány szakmai kérdés tisztázásával foglalkozott.

 

Ezt követően a szép számmal végig  kitartó szerencsés érdeklődők a szokásnak megfelelően a totó sorosoláson a cégek által felajánlott nyereményeket vehették át. A nap legszerencsésebb látogatója a C+D által feljánlott értékes fődíjjal gazdagodott.

 

Miskolc

 

A programsorozat 7. évadát kezdte meg október 10-én Miskolcon.A már megszokott nagy érdeklődés mellett új helyszínen találkoztak a kiállítók és az érdeklődő kollégák. A miskolctapolcai Auróra Hotel adott remek helyszínt az Infoshow idei első állomásának. 

Az előadások abban igyekeztek minél több ötletetet adni, hogy hogyan lehet a korszerű anyagokkal, idő- és költségtakarékos megoldásokkal egyfajta választ adni a szorító szakemberhiányra.

Az előadások mellett a cégek ezekhez kapcsolódó kiállításai is megtekinthetők voltak néhány olyan cégével együtt, akik csak kiállítóként jelentek meg. Így már 12 céggel lehetett megismerkedni ezen napon.

A programot a megszokott módon, az előadásokhoz kapcsolódó totót sikeresen kitöltött résztvevők közötti tombola zárta.

 

Debrecen

 

A második állomás ezúttal Debrecenben volt. A helyszín évek óta változatlanul az ÁSZ Rendezvényház, ahol kitűnő körülmények állnak rendelkezésünkre. 

Ebben az évadban itt mutatkozott be az Infoshow új önálló programja a WORKSHOP.

26-án az Infoshow programján vehettek részt az érdeklődők. Az itt megszokott nagylétszámú résztvevő az első helyszínhez képest még további két kiállítót ismerhetett meg, mert a debreceni Gyulai Kft  és a WIHA cég a magyarországi képviselő Marchiollal együtt vett részt kiállítóként, ezzel 14 gyártó termékeivel lehetett találkozni.

A tombola persze itt sem maradt el a nap végén.

 

27-én a WORKSHOP program első alkalommal várta a regisztrált jelentkezőket. Sajnálatos, hogy az előzetesen regisztráltak közül többen nem jelentek meg. A nap végén a résztvevő kollégák egyöntetűen azt állapították meg, hogy a távolmaradók sokat veszítettek, mert minden cég nagyon hasznos és tartalmas, izgalmas szakmai feladatot állított össze erre a napra. 

Először mind az öt cég ismertette a nála elvégzendő feladatot. Ezután sorosolással állítottuk össze a csapatokat, akik a nap folyamán forgószínpad szerűen járták körbe  mind az öt helyszínt.

Minden állomáson fél óra állt rendelkezésre a feladat megoldására. Ez néha-néha még kevésnek is bizonyult, de végül mindenkinek sikerült.

A nap végén a cégek kiválasztották a a résztvevők közül a “Nap szerelője” cím nyertesét, akik értékes ajándékkal gazdagodva zárhatták a napot. 

Bízunk benne, hogy a budapesti és a veszprémi WORKSHOP majdani résztvevői is hasonló élményekkel zárják majd a programot.

 

 

 

Új technológiák az Infoshow 2016-2017 programjában

 

 

Az immár 6. évadában tartó Infoshow programjában az aktuális szabványváltozások, előírások megismertetésén túl arra kértük a cégeket, hogy új megoldásokkal, technológiák bemutatásával vegyenek részt a sorozatban.

 

Ebben az évadban az OBO, a DEHN, a C+D, a HENSEL, az ELMON, a SCHNEIDER, a LEGRAND és a WAGO cégek tartottak ismertető előadásokat és az előadásban bemutatott eszközökből a hagyományonak megfelelően ezeket be is mutatták a kiállításon.

 

Az érdeklődők megismerhették a tűz- és villámvédelmi előírásokhoz kapcsolódó legfontosabb változásokat és azok teljesítéséhez szükséges eszközöket. Az emberközpontú világítástechnológia és a nagy érdeklődésre számot tartó elektromos autózás is téma volt. A mérésekkel foglakozó szakemberekkel is fontos gyakorlati tapasztalatokat osztott meg az előadó. A szereléstechnológia újdonságai közül  a legkorszerűbb kötődoboz generációval, a magyar fejlesztésű, többszörösen díjazott szerelvénycsaláddal és a dugaszolható rendszerű installációs szerelés fortélyaival ismerkedhettek meg a résztvevők.

 

A kilenc helyszínen 1080 érdeklődő jelent meg. Az eddigi tapasztalatok és a résztvevők visszajelzései alapján készül a 7. évad programja, amelyben az egyre inkább szorító szakemberhiány egyfajta megoldására kívánunk megoldásokat mutatni és újdonságként néhány helyszínen gyakorlati bemutatókkal Workhsop keretében is megismerkedhetnek a résztvevők ezzekkel az eszközökkel.

 

 

Ebben az évadban is mindig a cégek által felajánlott tombolával zárult a prorgram és az újonnan csatlakozott nagykereskedő cég jóvoltából a szünetekben a résztvevőknek frissítőből, kávéból és édes/sós süteményekből álló büfé állt rendelkezésére. 

 

 

InfoShow – újabb sikeres évad zárult

 

Naprakészen, biztonságosan – ezzel a mottóval jellemezhettük az InfoShow elnevezésű országos roadshowt, amelynek keretében a 2015-16-os, őszi-tavaszi szezonban összesen kilenc helyszínen, közel 1000 szakember kereste fel az ingyenes szakmai előadás sorozatot, workshopot és kiállítást. 

 

A rendezvénysorozat célja, hogy az épületek villamos berendezéseinek biztonságos üzemeltetése érdekében a tervező, kivitelező, üzemeltető és felülvizsgáló szakemberek munkáját naprakész információkkal segítse egyrészt az aktuális szabályozásról, másrészt a legújabb technikai, technológiai megoldásokról, valamint  útmutatást adjon a minőségi munkavégzéshez. 

 

A most befejeződött sorozat központi témája a villamos felülvizsgálatok végzése, az épületek villamos berendezéseinek biztonsága volt. A szakmai beszélgetések témája egyebek mellett az új OTSZ és a villamos TvMI hatása a villámvédelmi rendszerek létesítésére és felülvizsgálatára, az érintésvédelmi mérések újdonságai, a villám- és túlfeszültségvédelem felülvizsgálatának elméleti és gyakorlati kérdései, a világítástechnika felülvizsgálata, valamint az elosztóberendezések terveire vonatkozó előírások voltak.

 

 

 

A 2015-16-os szezonban a Magyar Elektrotechnikai Egyesület és az EMOSZ partnerei WAGO Hungária Kft., C+D Automatika Kft., Dehn+Söhne GmbH.+CO. KG, Eaton Industries Kft., ELMON Kft., Hensel Hungária Kft., OBO Bettermann Kft., a Schneider Electric Hungária Villamossági Zrt. voltak. A szünetekben az előadókkal történő konzultáció lehetőséget adott a regisztráció során kapott kvíz kérdéseinek mélyebb megvitatására. A tesztet a nap végén hibátlanul megoldók között hasznos nyereményeket sorsoltunk ki,  így a résztvevők nemcsak értékes szakmai tapasztalatokkal és az előadások anyagának elérhetőségével távozhattak a rendezvényről.

 

A folytatás sem maradhat el, megújult, izgalmas témákkal indul újra útjára a sorozat 2016 őszétől. 

 

InfoShow 2013-2014
A minőségi villanyszerelés jegyében


A minőségi villanyszerelés jegyében zajló kiállítással egybekötött előadássorozat, szakmai országjárás, 2014. március 11-én fejeződött be. Több mint 1.000 látogató regisztrált a harmadik éve futó InfoShowra.


A Wago Hungária Kft. ötletét felkaroló Magyar Elektrotechnikai Egyesület (MEE) és az Elektromosipari Magánvállalkozók Országos Szövetsége (EMOSZ) 2013 őszén és 2014 tavaszán az országban nyolc helyszínen biztosított lehetőséget leginkább villanyszerelők, kivitelezők, felülvizsgálók és tervezők számára, hogy első kézből, a szakmában megbecsült vállalatok vezetőitől szerezhessenek naprakész információkat. Az előadók által érintett témák – műszaki kérdések, jogszabályi és szabványosítási háttér, engedélyezési eljárás – amellett, hogy hozzájárulnak a szakemberek mindennapi munkájának megkönnyítéséhez, összefoglalják az épületek villamos berendezéseinek létesítésével kapcsolatos folyamatokat is. Az előadásokhoz kapcsolódó kiállítás lehetőséget nyújtott az érdeklődők számára, hogy megismerjék a bemutatkozó cégek kiváló minőségű termékeit és új megoldásait, konzultáljanak a szakmát képviselő vállalatok szakembereivel és a gyakorlatban hasznosítható tudást szerezzenek.


 

 

 

 

2013 ősz

 

Békéscsaba | 2013. 09.24.

 

A 2012-ben megkezdett nagysikerű országos Road Show szeptemberben ismét folytatódik, új témával országszerte 8 helyszínen, 2014 tavaszáig. Az ötletgazda a Wago Hungária Kft., az előző évek sikerein felbuzdulva ismét összefogott a Magyar Elektrotechnikai Egyesülettel és az Elektromosipari Magánvállalkozók Országos Szövetségével, hogy házhoz vigye a villanyszerelők, kivitelezők, tervezők számára a naprakész információkat a minőségi villanyszerelés jegyében. Ezúttal Békéscsaba volt az első állomás. A téma: Épületek villamos berendezéseinek biztonsága I. Létesítés.


Ahhoz, hogy a rendezvénysorozat a szakemberek mindennapi munkáját segítse, útmutatást adjon a vonatkozó jogszabályi, szabványosítási háttérről, olyan cégek csatlakoztak a kezdeményezéshez, mint a C+D Automatika Kft., DEHN+SÖHNE GmbH.+Co. KG, EnerSys Hungária Kft., Hensel Hungária Villamossági Kft.,  OBO Bettermann Kft., SIEL Inczédy és Társa Kft., WAGO Hungária Kft. Ezen cégek előadásai lehetőséget nyújtanak a szakmai ismeretek frissítésére, illetve célul tűzik ki az épületek villamos berendezéseinek létesítésével kapcsolatos folyamatok összefoglalását.


Indító előadásként az EMOSZ képviseletévben, Király Dénes alelnök összefoglalta tevékenységeiket és az aktuális jogszabályi változásokat, valamint a szabványmódosításokat.


Ebben a sorozatban újdonságként a felkérésnek eleget tett a kormányhivatal mérésügyi és műszaki biztonsági hatósága is. Záró előadásként Békéscsabán Veres Zsolt a Csongrád Megyei Kormányhivatal Szegedi Mérésügyi és Műszaki Bizottsági Hatóságának vezetője részletesen kitért az engedélyezési eljárás folyamatára, tipikus hibajelenségekre. Előadása végeztével a résztvevők személyesen ostromolták kérdéseikkel az igazgatót.


Az előadásokhoz kapcsolódó kiállítás alkalmával a bemutatkozó cégek olyan termékeket és új megoldásokat kínálnak, melyek remekül kiegészítik egymást és kiválóan alkalmazhatóak a mindennapi gyakorlati munkák során. Az InfoShow látogatói külön, személyes konzultációt folytathattak az előadókkal és kiállítókkal a nap folyamán bőségesen rendelkezésre álló szünetekben.


A résztvevők minden alkalommal adathordozón hozzájuthatnak az előadások anyagaihoz.


Az InfoShow szakmai felügyeletét a MEE és az EMOSZ látja el, a kuratórium tagjai: Dr. Fodor István, Horogh Gyula, Kádár Aba, Dr. Novothny Ferenc, Dr. Szedenik Norbert.

 

2013 - InfoShow Ráadás – lankadatlan érdeklődés

 

A 2013-as InfoShow - év február 21.-én kezdődött a Ráadás első rendezvényével Debrecenben. A tavalyi rendezvénysorozat sikerein felbuzdulva döntés született arról, hogy a szervezők két „kimaradt” helyszínre, Debrecenbe és Győrbe is elviszik roadshow-t. A 2012-es téma Energiatudatos villanyszerelés, Háztartási méretű kiserőművek gyakorlati alkalmazásai téma köré felépített előadásokat a több mint 90 regisztrált hallgató nagy érdeklődéssel kísérte figyelemmel. Ez alkalommal a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemről Vokony István, a WAGO Hungaria Kft. képviseletében Szilágyi István, az OBO Bettermann Kft. részéről Baricza István nyitották az első blokkot.

 

A szünetekben a hallgatóság meglátogatta a több mint tíz kiállító standját, konkrét kérdéseikre választ kaphattak és közelebbről találkozhattak az előadó, kiállító cégek képviselőivel.

 

Az első szünetet a Hensel Hungária Villamossági Kft.-től Pásztohy Tamás előadása követte, a C+D Automatika Kft. képviseletében Oláh Csabát hallgathatták végig és a SIEL Inczédy és Társa Kft. részéről Inczédy György és Kozsdi Balázs zárta a délelőtti blokkot.

 

Az ebédszünetet követően a Scneider Electric Hungária Villamossági Zrt. képviselője következett, melyet Imrovicz András az INS Kft. ügyvezetője folytatott, végül Dr. Kovács Károly a DEHN+SÖNE GmbH.+Co. KG prezentációja zárta a blokkot. Rövid szünetet követően az E.ON Hungária Zrt. képviseletében Harsányi Zoltán tájékoztatója zárta az előadásokat. A felszólalásokat követően a jelenlévők totót tölthettek ki és a figyelmesen hallgatók a felajánlott értékes nyeremények közül tombola sorsolás után számos praktikus ajándékkal és az előadás anyagait tartalmazó cd-vel térhettek haza.

 

2012 ősz

 

Nagy sikerrel zárult 2012. december 4-én Budapesten a 2012 évi InfoShow rendezvénysorozat. A Mercure Budapest Budában 170 érdeklődő hallgatta meg a háztartási méretű kiserőművek gyakorlati alkalmazásairól szóló előadásokat. Az idei InfoShow rendezvénysorozat 6 helyszínen, 12 cég részvételével zajlott és közel 700 fő vett részt a „kis konferenciákon”.

 

Békéscsaba | 2012. 10. 04.

 

Az idei InfoShow első állomása Békéscsabán volt október 4-én. A rendezvénynek – a múlt évihez hasonlóan – ismét a Fenyves Hotel adott otthont. Közel 100 résztvevő megtöltötte az előadótermet, így a tavalyitól eltérően a kiállítást az előtérben rendezték be.

Balogh János Miklós a MEE Békéscsabai Szervezetének titkára köszöntötte a résztvevőket, majd Szilágyi István – az InfoShow ötletgazdája mondta el röviden a rendezvény „megszületésének” történetét.

Ezt követően Imrovicz András beszélt a napelemes inverterekről és rendszerekről.
A szigetüzemben működő kiserőművek energiatárolása kulcskérdés. A különböző típusú akkumulátorokra, és azok megfelelő alkalmazására hívta fel a figyelmet Fülöp Zoltán az EnerSys Hungária Kft. képviseletében.Megújuló energiaforrások installálásához szükséges szerelési megoldásokról Szilágyi István, a WAGO Hungária Kft. ügyvezetője adott áttekintést.
Nagyon fontos a napelemek telepítése és üzemeltetése kapcsán a rendszer bemérése és felülvizsgálata. Ennek szükségességére Oláh Csaba, a C+D Automatika Kft. munkatársa hívta fel a résztvevők figyelmét.

A kávészünetet követően „Fotovillamos berendezések villamos installációja, tartószerkezetei” címmel Baricza István tartott előadást, amelyben röviden bemutatta az OBO Bettermann Kft. telephelyén működésbe helyezett rendszerüket is.
Az épületek tetején elhelyezett különböző berendezések különösen nagy kockázatot jelentenek viharok idején. A napelemes rendszerek villámvédelme tehát elengedhetetlen feltétele a telepítésnek. Ezekről a villámvédelmi megoldásokról Dr. Kovács Károly, a Dehn+Söhne GmbH.+Co. KG magyarországi képviselője beszélt.
Szintén a biztonságos üzemeltetéshez kapcsolódott Pásztohy Tamás – Hensel Hungária Villamossági Kft. – előadása, aki a biztonságos elosztó berendezésekről tartott tájékoztatást a napelemes rendszerek kapcsán.Ezt követően „Energiamenedzsment már a kismegszakítók szintjén – intelligens, kommunikációs moduláris készülékek” címmel Kozma László (Schneider Electric Hungária Villamossági Zrt.) előadása hangzott el.

Az elméleti és gyakorlati információk után végezetül az áramszolgáltató, a hálózati engedélyes szemszögéből is megismerhette a hallgatóság a háztartási méretű kiserőművek hálózatra csatlakoztatásának kérdését Brulich Ákos előadásából.

A szakmai programmal kapcsolatban a résztvevők kvízjátékban is részt vehettek. A helyes választ adók ajándékot kaptak az előadó cégek jóvoltából. Az érdeklődés nem csak az előadásokra korlátozódott. A kiállító cégek szakembereit is számos kérdéssel ostromolták a hallgatók az előadások szüneteiben.

 

Székesfehérvár | 2012. 10. 18.

 

Nagy sikerrel zárult 2012. október 18-án az InfoShow második állomásaként Székesfehérváron megrendezésre kerülő rendezvény, amelyre több, mint 100 fő regisztrálta magát. A tematika hasonló volt a békéscsabai rendezvényhez. Új előadóként mutatkozott be a napelemes inverterek témában a Siel Inczédy és Társa Kft . A „háztartási kiserőművek hálózatra csatlakoztatása az elosztó hálózat engedélyes szempontjából” című előadást a területileg illetékes E.ON Hungária Zrt. munkatársa, Harsányi Zoltán tartotta meg.

Az ebédszünetet követően ezen a helyszínen is nagy érdeklődés övezte a kiállítást, ahol mintegy 14 kiállító mutatta be a rendezvénysorozathoz kapcsolódó termékeit, szolgáltatásait.

A napot végigkísérő kvíz kérdésekre helyes megfejtést beküldői közt a rendezvény zárásaként a cégek által felajánlott értékes tombolák találtak gazdára.

 

Pécs | 2012. 11. 15.

 

Töretlen népszerűségnek örvendett a Pécsett megrendezésre kerülő InfoShow harmadik állomása is. A közel 100 résztvevőn kívül a Pollack Egyetem tanulói is megtisztelték jelenlétükkel az előadásokat, ill. a kiállítást. A „háztartási kiserőművek hálózatra csatlakoztatása az elosztó hálózat engedélyes szempontjából” című előadást a területileg illetékes E.ON Hungária Zrt. munkatársa, Harsányi Zoltán tartotta meg.

 

E helyszínen is 14 kiállító kísérte a szakmai rendezvényt. A nap végén a szokásosnak mondható tombola nyertesei vehették át nyereményeit.

 

Helyszínek

Kiemelt nagykereskedői támogató
Médiatámogatók